Wijffels Tilburg

Ergonomisch werken

Ergonomisch werken is voor de Arbo Unie zeer belangrijk. Dit betekent namelijk dat een werkplek zo wordt ingericht dat een medewerker veilig, comfortabel, gezond en efficiënt kan werken. Een ergonomische werkplek bevordert de concentratie en het plezier in het werk en het voorkomt ongelukken en uitval door bijvoorbeeld ziekte. 

Lichamelijke klachten
Op kantoor wordt veel, zittend, aan de computer gewerkt. Doordat iemand vaak lange tijd in dezelfde houding zit kunnen lichamelijke klachten ontstaan aan het bewegingsapparaat (nek, schouders, knieën en de rug in het bijzonder). Overigens kunnen deze natuurlijk ook ontstaan door andere werkzaamheden, zoals zwaar magazijnwerk of als iemand juist lange tijd moet staan. 

Het beste is die klachten te voorkomen door, op voorhand, de juiste ergonomische aspecten in acht te nemen en toe te passen op de werkplek. Uiteraard geldt ook dat het "nooit te laat is" om aan de persoonlijke gezondheid van u of uw medewerkers te werken. Zorg voor de juiste ergonomie op kantoor, met de juiste ergonomische kantoormeubilair zodat u en uw medewerkers op de juiste manier ergonomisch kunnen werken.

Ergonomisch werken

Ergonomisch werken komt op verschillende vormen terug op kantoor. Wordt er gewerkt met een computer, muis, toetsenbord en beeldscherm? Zitten u en uw medewerkers de gehele dag op uw bureaustoel? Staan deze op de juiste manier afgesteld? Is het kantoor voorzien van de juiste ergonomische accessoires zoals monitorarmen maar ook polssteunen? Dit en meer is van groot belang voor een goede ergonomische werkplek. Zo is het ook van belang dat u bijvoorbaad in de juiste houding gaat zitten en af en toe uw werkplek verlaat en beweegt. Zorg er ook voor dat u na een hele dag achter de computer te hebben gezeten 's avonds uw polsen en armen rust te geven door iets anders te gaan doen.

Ergonomisch meubilair en advies
Wijffels Tilburg is gespecialiseerd in ergonomisch kantoormeubilair en kan u op dit gebied ook uitgebreid adviseren. Wij kunnen zorgen voor een complete ergonomische kantoorinrichting: van in hoogte verstelbare bureaus tot elektrisch verstelbare sta-zittafels, en van dynamische zitkrukken tot 3-dimensionale bureaustoelen. Graag informeren we u over onze mogelijkheden, en inventariseren daarbij eventuele problemen op de werkplek. Zo zorgen we er samen voor dat u en uw medewerkers op je juiste manier ergonomisch kunnen werken.

Heeft u vragen of wilt u gewoon eens kennismaken?
Heeft u vragen of wilt u gewoon eens kennismaken?
013 544 08 40

Afspraak maken