Wijffels Tilburg

Ergonomisch werken

Ergonomisch werken is voor de Arbo Unie zeer belangrijk. Dit betekent namelijk dat een werkplek zo wordt ingericht dat een medewerker veilig, comfortabel, gezond en efficiënt kan werken. Een ergonomische werkplek bevordert de concentratie en het plezier in het werk en het voorkomt ongelukken en uitval door bijvoorbeeld ziekte. 

Lichamelijke klachten
Op kantoor wordt veel aan de computer gewerkt. Doordat iemand vaak lange tijd in dezelfde houding zit kunnen lichamelijke klachten ontstaan aan het bewegingsapparaat (nek, schouders, knieën en de rug in het bijzonder). Overigens kunnen deze natuurlijk ook ontstaan door andere werkzaamheden, zoals zwaar magazijnwerk of als iemand lange tijd moet staan. 

Het beste is die klachten te voorkomen door, op voorhand, de juiste ergonomische aspecten in acht te nemen en toe te passen op de werkplek. Uiteraard geldt ook dat het "nooit te laat is" om aan de persoonlijke gezondheid van u of uw medewerkers te werken. 

Ergonomisch meubilair en advies
Wijffels Tilburg is gespecialiseerd in ergonomisch kantoormeubilair en kan u op dit gebied ook uitgebreid adviseren. Wij kunnen zorgen voor een complete ergonomische kantoorinrichting: van in hoogte verstelbare bureaus tot elektrisch verstelbare sta-zittafels, en van dynamische zitkrukken tot 3-dimensionale bureaustoelen. Graag informeren we u over onze mogelijkheden, en inventariseren daarbij eventuele problemen op de werkplek.

Heeft u vragen of wilt u gewoon eens kennismaken?
Heeft u vragen of wilt u gewoon eens kennismaken?
013 544 08 40

Afspraak maken